Skip to main content

The Higher Living Blog

TRANSFORMATIONAL BREATH

06 juni 2020 | Patrick Erkens

Zoveel ademtechnieken, van de een moet je meer ademen, van de ander minder. Buteyko, hartcoherent ademen, pranayama etc. Ze werken allemaal op een andere manier.  Wat ‘goed’ voor jou is, hangt vooral af van je doel. Wil je vooral de fysieke voordelen, rust, emotionele integratie of je bewustzijn vergroten? Als je net als ik niet wil kiezen dan is Transformational Breath® (TB) een logische keuze.

De wetenschap achter intensief ademen, deel 2(van 3)

14 november 2021 |Patrick Erkens |"The new science of a lost art" James Nestor>> beknopte weergave

In dit tweede deel gaat het over naar Holotropic Breathwork en de link met Transformational Breath. We maken wederom dankbaar gebruik van de verzamelde kennis van James Nestor bestseller "Breath, the new science of a lost art" en bouwen daar verder op door.

De wetenschap achter intensief ademen, deel 1(van 3)

20 oktober 2021 |Patrick Erkens |"The new science of a lost art" James Nestor>> beknopte weergave

De kracht van bewust intensief ademen daar gaat dit drieluik over. We maken hierbij dankbaar gebruik van de verzamelde kennis van James Nestor. Deze journalist schreef de bestseller "Breath, the new science of a lost art" een must read voor elke 'pulmonaut'.

De wetenschap achter intensief ademen, deel 3(van 3)

24 december 2021 |Patrick Erkens |Ademhaling holistisch bekeken

In voorgaande twee delen van dit drieluik keken we naar de effecten van intensief ademen door de bril van de moderne wetenschap. Deze verklaringen en onderzoeken zijn slechts het begin om het 'te begrijpen' waarom het werkt. Juist daarom kijken we in dit laatste deel op een holistisch wijze.Waar mogelijk leggen we verbanden tussen holistische geneeswijze en de wetenschap.