Over mij

Van nature ben ik nieuwsgierig, leergierig en hou van uitdagingen! In mijn jeugd vertaalde zich dat in een intensieve beoefening van muziek en sport. Met dezelfde drive betrede ik later de wereld van houseparty’s wat uitmonde in een persoonlijke crisis op jonge leeftijd. Zo werd ik gedwongen mezelf te onderzoeken, klassiek voorbeeld van de start van een carrière als hulpverlener. In 2003 startte ik mijn praktijk Erkens Coaching welke ik later heb omgedoopt tot ‘The Higher Living Company’.

Opleiding en ervaring

Naast mijn reguliere opleiding aan Hogeschool Zuyd volgde er diverse opleidingen. De belangrijkste hierin zijn voor mij Transformational Breath facilitator|trainer, NLP practitioner, Orthomoleculair en natuurgeneeskundige opleiding van Eric van Schijndel en HBO medische basiskennis.

Hoe ik werk

Uiteraard neem ik alle kennis en kunde uit mijn opleidingen mee wanneer ik mensen coach. Het totaalpakket van de manier waarop je leeft, van voeding tot beweging en alles daartussen, is bepalend en moet altijd in kaart gebracht worden. Echter de bron van veel problemen ligt m.i op het niveau van bewustzijn, vandaar mijn voorliefde voor ademwerk. Alle antwoorden zitten al in je. Ons zelfregulerend vermogen kan veel oplossen als je het(tijdig) op de juiste manier aanspreekt en ruimte geeft.

Wat ik geloof

Ik geloof dat er in essentie niets mis is met ons, we Zijn niet ziek we ‘doen’ ziek. De identificatie met het Ego, gedachtes en overtuigingen maakt dat we dit verschil niet altijd ervaren. Het is dan ook de kunst om een goede relatie met het Ego aan te gaan gelijk een vriend. Het leren herkennen en onderscheid maken tussen ons hogere zelf,de observator, en het Ego. Wanneer dit lukt ben je echt vrij en kun je bewust keuzes maken vanuit je essentie of hogere zelf. Vandaar mijn bedrijfsnaam Higher Living.

Mijn reis met Transformational Breath.

Rond 2000 kwam ik in contact met ademwerk, om specifiek te zijn Transformational Breath. Mijn eerste ademsessie maakte zoveel indruk dat ik direct een vervolgsessie boekte bij een coach. Kort daarna besloot ik deel te nemen aan een ‘ademweek’ gegeven door Judith Kravitz de grondlegster van Transformational Breath.

Deze week kan ik niet anders beschrijven als magisch, de integratie/transformatie van thema’s waar ik me (deels)niet eens van bewust was, was indrukwekkend. Mijn staat van zijn na 5 dagen, 2 sessies per dag is met geen pen te beschrijven. Alles in mij riep “Hier wil ik mee verder” kort daarna ben ik dan ook de coachopleiding gaan volgen in Engeland. Ondanks dat ik onvoldoende geld had gaf Judith mij de kans om deel te nemen en later te betalen, een van mijn beste keuzes ooit!

Judith vroeg mij vervolgens om te komen coachen in seminarweken in Turkye, Duitsland en België. Dit heeft me op zoveel vlakken iets gebracht, van persoonlijke groei als mens en coach tot hartverwarmende ontmoetingen en bijzondere avonturen. Nog steeds geniet ik er enorm wanneer ik mensen in contact mag brengen met zichzelf via de magie van de adem. Nice to breathe you!