Skip to main content

Over mij

Van nature ben ik nieuwsgierig en hou van uitdagingen. In mijn jeugd vertaalde zich dat in een intensieve beoefening van muziek en sport. Een persoonlijke crisis op jonge leeftijd, opende de weg naar zelfonderzoek. In 2003 startte ik mijn praktijk Erkens Coaching welke ik later heb omgedoopt tot ‘The Higher Living Company’.

Opleiding en ervaring

Naast mijn reguliere opleiding aan Hogeschool Zuyd volgde ik diverse opleidingen. De belangrijkste hierin zijn voor mij Transformational Breath® trainer, NLP practitioner, electro acupunctuur van Eric van Schijndel en HBO medische basiskennis.

Hoe ik werk

Het totaalpakket van de manier waarop je eet, beweegt, denkt, voelt, doet maakt je uniek. De bron van veel problemen en oplossingen kun je hier vinden. Alle antwoorden zitten al in je. Ons zelfregulerend vermogen kan veel oplossen als je het (tijdig) op de juiste manier aanspreekt en letterlijk ruimte geeft. Vandaar mijn voorliefde voor ademwerk gecombineerd met lichaamswerk technieken als acupressuur en fasciatherapie. De manier waarop je ademt en lichaamshouding is een spiegel van hoe je leeft. Met NLP coaching onderzoeken we je mentale overtuigingen, Transformational breath® integreert emoties en geeft inzichten.

Wat ik geloof

Er in essentie niets mis met ons, we zijn niet ziek we ‘doen’ ziek. De identificatie met ons Ego en daaraan gekoppelde gedachtes en overtuigingen, maakt dat we dit verschil niet altijd ervaren. De kunst van het leven is dit Ego te leren herkennen en bewust te blijven. Wanneer dit beter lukt ervaar je echte vrijheid en kun je bewust keuzes maken vanuit je essentie of hogere zelf. Vandaar mijn bedrijfsnaam Higher Living.

Mijn reis met Transformational Breath®.

Rond 2000 kwam ik in contact met ademwerk, om specifiek te zijn Transformational Breath®. Mijn eerste ademsessie maakte zoveel indruk dat ik direct een vervolgsessie boekte bij een coach. Kort daarna besloot ik deel te nemen aan een ‘ademweek’ gegeven door Judith Kravitz de grondlegster van Transformational Breath®.

Deze week kan ik niet anders beschrijven als magisch, de integratie/transformatie van thema’s was indrukwekkend. Mijn staat van zijn na 5 dagen is met geen pen te beschrijven. Alles in mij riep “Hier wil ik mee verder” kort daarna ben ik dan ook de coachopleiding gaan volgen in Engeland. Ondanks dat ik onvoldoende financiele middelen had gaf Judith mij de kans om deel te nemen, een van mijn beste keuzes ooit!

Judith vroeg mij vervolgens om te komen coachen in seminarweken in Turkye, Duitsland en België. Dit heeft me op zoveel vlakken iets gebracht, van persoonlijke groei als mens, coach tot hartverwarmende ontmoetingen en bijzondere avonturen. Nog steeds geniet ik er enorm wanneer ik mensen in contact mag brengen met zichzelf via de magie van de adem. Nice to breathe you!